[O2] Kiedy kupować nową skodę?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Barretina
    Classic
    • 2011
    • 22

voltar, przecież były soczewki (projekcyjne) w O2 Scout
  • matwrc
    Ambiente
    • 2010
    • 235

Jak w temacie.
    Kiedy można liczyć na najlepsze ceny?
    Na początku roku? Na końcu? A może w połowie?
    Proszę o Wasze opinie.

Komentarz

• Mihau
      RS
      • 2009
      • 7460
      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

najlepsze ceny są wtedy jak się zaczyna wyprzedaż poprzedniego rocznika więc to chyba jakoś jest na przełomie końca/początku roku, aż do wyprzedania wszystkich egzemplarzy
      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Jak zamowisz we wrzesniu wypas wersje to dostaniesz ja pewnie w styczniu, bo obecnie czas realizacji znacznie sie wydluzyl :twisted:
        Spritmonitor.de

Komentarz

• Mihau
          RS
          • 2009
          • 7460
          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

a we wrześniu jeszcze chyba nie będzie wyprzedaży?
          O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Psycho Dad
            Rider
            • 2009
            • 629

Re: Kiedy kupować nową skodę?

Zamieszczone przez matwrc
            Jak w temacie.
            Kiedy można liczyć na najlepsze ceny?
            Na początku roku? Na końcu? A może w połowie?
            Proszę o Wasze opinie.
            Wg. mnie ceny zawsze są takie same. tylko upust się zmienia z końcem roku.
            Np ceny używanych pokazowych samochodów można czasami porównać do "nowego" z dobrym upustem.

Można mieć odrazu dobrą cenę od dobrego forumowego dealera
            Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• jacog
              Rider
              • 2008
              • 420
              • Felicia I (6U1)

Najlepiej chyba kupować jak jest tanie euro bo na pewno to ma wpływ na wysokość nieoficjalnych rabatów.

Komentarz

• rkb
                RS
                • 2008
                • 2152
                • Rapid Spaceback (NH1)
                • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Nie ma w zasadzie zadnej roznicy kiedy, wyprzedaży w skodzie nie ma bo i tak ciagle niewyrabiaja z robota.... upust najwiekszy masz jak wezmiesz cos co kwitnie z placu, ale tu jest ta sama zasada, czy wyprzedaz czy nie i tak cena bedzie lepsza od zamowienia a ja tam wole świeże z fabryki niz cos co pare miesiecy stoi pod chmurka
                Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• voltar
                  L&K
                  • 2009
                  • 1107
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BZB 1.8 TSI 160 KM

Termin w ktorym Skode kupisz najkorzystniej wynika z wielu czynnikow.
                  Skrajnie korzystne warunki dla kupujacego to :

- silna zlotowka przez okres conajmniej 2- 3 miesiecy
                  - spadek sprzedazy producenta / dealera
                  - zmiana modelu
                  - zmiana roku modelowego
                  - przelom roku

Krotko mowiac jezeli pierwsze 4 warunki masz spelnione , dodatkowo kupusz auto z ostatnich tyg.orodukcji danego roku oraz znajdziesz dobrego dealera i z nim ponegocjujesz to sukces murowany

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• bardzozlymisio
                    Ambiente
                    • 2008
                    • 208

IMHO nowe auto najlepiej kupować w Listopadzie i to wyszukać takie, które ci odpowada i stoi na wystawie w salonie, ponieważ:

- diler ma presje pozbycia sie auta jeszcze w tym roku, z uwagi na rocznik , zamkniecie roku, itepe.
                    - w powietrzy wisza znizki przelomu roku
                    - auto jest z wystawy 'macane'

W ten sposob wytargowałem 30k na Scoucie

Oczywiscie kurs EUR/PLN ma duże znaczenie, ale na to nie masz za bardzo wpływu, a dostosowywać sie tylko do kursu byłoby sensowne tylko w przypadku poważnego umocnienia sie złotówki, czego bym sie nie spodziewał zbyt szybko.

Komentarz

• bartlo
                      Classic
                      • 2010
                      • 4

Witam

Nie chcę dublowac tematów.

Właśnie zamierzam kupić [O1] kombi 1.6+LPG +pakiet selection +pakiet na bezdroża - tylko odbiór chce po 15 grudnia (wtedy mi zniżki polecą z ubezpieczenia).

Pytanie - czy jeśli złożę zamówienie teraz - czy jak w grudniu będą obniżki - też się załapie (handlowiec mówił mi, że tak, ale jakoś nie chce mi sie w to wierzyć) ?

Z drugiej str. jaka jest szansa, że w grudniu będzie jeszcze ten model, który chce ?

Zależy mi wiadomo - na jak najniższej cenie, ubezpieczenie z pakietu też dokupię.

Pozdrawiam Bartek

Komentarz

• djczas
                        RS
                        • 2005
                        • 9612

bartlo, chcesz wykupić dwa ubezpieczenia

Komentarz

• bartlo
                          Classic
                          • 2010
                          • 4

Nie - może źle napisałem. Aktualnie od roku (14 grudnia)mam zniżki 10%AC i 20% OC
                          Jeśli kupiłbym teraz (przed 15 grudnia) Skodę - wezmę w pakiecie w salonie OC+AC+NW+ASS za 1999zł na rok
                          Ale jak mi się za rok skończy to braknie mi 5 miesięcy do kolejnego skoku zniżek (czytałem, że co 2 lata po 10%).

Póki co - mam czym jeździć więc mogę poczekać ( a i cena na samochód powinna być lepsza...)

Komentarz

• djczas
                            RS
                            • 2005
                            • 9612

bartlo, to źle czytałeś ile masz lat to jest ważniejsze bo do 25 masz zwyżkę
                            przy zakupie pakietowym możesz wykupić pakiet na dwa lata za 3890 zł bodajże i nabywasz przy tym zniżki około 40% jak dobrze pamiętam co do ceny na samochód to gdzie chcesz kupić na śląsku bo coś mi sie wydaje że ktoś ci bajek na opowiadał jak mnie pamięć nie myli (ostatnio zawodzi) to mają wkrótce zakończyć produkcje do końca wakacji coś mi się takiego obiło o uszy. To co sprzedawca sam ci poskłada auto i obniżki zrobi

Komentarz

• Marx
                              Elegance
                              • 2009
                              • 865

juz kilka razy "konczyli" produkcje O1 wiec ja bym sie nie spieszyl dopoki nie bedzie to pewna informacja. Najlepszy okres na zakup auta to marzec - sa wtedy maksymalne obnizki na auta zeszloroczne, choc fakt faktem ze pakietu na bezdroza na pewno w ten sposob nie bedziesz mial.

Komentarz

• djczas
                                RS
                                • 2005
                                • 9612

Marx, ale to jest oficjalne info

Komentarz

• kazik4x4
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 2728

Zamieszczone przez voltar
                                  Termin w ktorym Skode kupisz najkorzystniej wynika z wielu czynnikow.

dodatkowo kupusz auto z ostatnich tyg.orodukcji danego roku oraz znajdziesz dobrego dealera i z nim ponegocjujesz to sukces murowany
                                  No tak, super sukces, w styczniu 2011 płacić jak za nowe auto (które de facto jest fabrycznie nowe), ale po wyjeździe z salonu tracisz to co się traci na progu salonu, plus to, że w roku 2011 odbierzesz auto z rokiem produkcji 2010 czyli metrykowo roczne, co będzie miało kolosalne znaczenie przy sprzedaży.

Komentarz

• rufix
                                    Drive
                                    • 2010
                                    • 50

Witam serdecznie,
                                    tez mam ten problem, czytam te forum i inne i coraz bardziej mam wrażenie, że te obnizki to pic na wode, czysty chwyt marketingowy, przez caly rok mozna kupic dany model za mniej wiecej taką samą cenę, jeden kolega pisał że w styczniu 2010 dostał taki sam rabat na tegoroczny jak za poprzedni rocznik, i tak tez jest z innymi markami, poki co zbieram kasiore bo bankom nie dam zarobic

Komentarz

• METALLICA
                                      Drive
                                      • 2009
                                      • 78

kazik4x4 a co to za różnica nowe auto kupujesz na miesiąc czy na jednak kilka lat i tak szczerze kto kupuje nowe auto i już myśli ile straci za lat ileś tam przy sprzedaży. Jak kupisz w listopadzie to niby rocznik ten sam ale za dwa miesiące też już powiedzą ci że masz roczne, to to co kupiłeś powiedzmy w lutym sprzedaż w grudniu i na jedno wyjdzie. No i jednak zniżki są bardzo atrakcyjne ja kupując pod koniec grudnia wynegocjowałem 12 tys myślę że kupując w styczniu lutym i potem można by spokojnie więcej wyrwać. Kup w kwietniu nowy rocznikowo model i wynegocjuj taki rabat tego nie liczysz?
                                      OCTAVIA 2 FL MINT 1.6 MPI + GAZ Landi Renzo
                                      CITIGO 1.0 MPI + GAZ Landi Renzo

PIŁEŚ NIE JEDŹ - JECHAŁEŚ NIE DZWOŃ

Komentarz

• bardzozlymisio
                                        Ambiente
                                        • 2008
                                        • 208

kazik4x4, jesli kupujesz samochód na rok czy dwa to faktycznie ma znaczenie czy kupisz w styczniu czy w listopadzie.
                                        Natomast jesli kupujesz auto na 5 lat (lub więcej) to im starsze tym różnice między sąsiadującymi rocznikami mniejesze. Dlatego kupując auto powiedzmy na min 5 lat uzyskawszy rabat około PLN10k i sprzedając auto po 5 latach gdzie różnica między rocznikami jest PLN 3-4k i tak jesteś do przodu.
                                        Natomiast kupując koncem roku:
                                        - zawsze jest więcej dostępnych samochodów i jest z czego wybrać
                                        - zawsze dostaniesz większe upusty niż w styczniu, a zwlaszcza na nowy model

Naturalnie dużo zalezy również od umiejętnosci/zamiłowania do targowania sie

Komentarz

• kazik4x4
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 2728

Zamieszczone przez bardzozlymisio
                                          kazik4x4
                                          - zawsze jest więcej dostępnych samochodów i jest z czego wybrać
                                          Zgoda, ale sa to raczej opcje standard. Jeśli chcesz coś skonfigurować a nie ma tego w kraju lub na placu wysyłkowym, to nie masz szans. I tak czekasz 3 miesiące. Na scouta ile czekałeś?? Ja prawie 5 miesięcy.

Komentarz

• bardzozlymisio
                                            Ambiente
                                            • 2008
                                            • 208

kazik4x4, na scouta czekałem jakies 30-40 minut bo wziąłem egzemplarz z wystawy. I to jest moim zdaniem najlepsza opcja jak pisalem wyżej. Znależć salon, gdzie auto poporstu stoi na wystawie, nowe, niejeżdżone - wtedy dostajesz dodatkowy upust.

Komentarz

• rkb
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2152
                                              • Rapid Spaceback (NH1)
                                              • CYVB 1.2 TSI 110 KM

No ja sie uparłem na 1.2 TSI wiec opcja z placu nie istniala, 1.4 tez ze wzgl na to ze te auta ida jak świeże bulki... wszystko ma swoje plusy i minusy, teraz przynajmniej wiem ze mam produkt prosto z fabryki, nie zmacany i nie wypierdziany przez potencjalnych klientow salonu
                                              Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

Pracuję...